Salata de quinoa si legume verzi

salata de quinoa cu dovledel si brocoli photo

Daca va sperie costul unui pachet de quinoa puteti folosi bulgur, orez, mei, hrisca sau orice cereala fiarta in apa cu sare, racita si scursa de lichidul in exces.
2 portii

 
¼ cana seminte de quinoa
1 dovlecel (zuchini) mic
220 gr de buchetele de broccoli
O ceapa rosie tocata
2  catei de usturoi tocati
1 rosie scobita de miez si taiata cubulete
15 gr unt ( o lingura de ulei)
100 gr feta faramitata (optional)
1 lingura de otet balsamic
Cate un varf de cutit de cimbru uscat si turmeric
O lingurita de seminte de in
Sare piper

Quinoa se pune la fiert in apa cu sare (2 si ½  la 1 raport apa – seminte) timp de 5 minute. Se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la racorit.
Intre timp se soteaza in unt (sau ulei) ceapa si usturoiul timp de 5 minute. Se cot cu o spumiera si in locul lor se pun la calit dovlecelul taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si turmeric, se adauga o lingura de apa si se lasa la calit cca 5 – 6 minute.
Quinoa se amesteca cu ceapa si usturoiul calite, rosia si semintele de in. Se aseaza pe farfurii. Deasupra se pun legumele calite, se stropesc cu otetul balsamic si se imprastie branza optionala.
Salata e buna si asa calduta si dupa ce s-a racit.

Advertisements

One thought on “Salata de quinoa si legume verzi

  1. Pingback: Salata cu quinoa si paine prajita | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s