Musaca de legume

musaca de legume photo

4 portii

140 gr linte verde uscata
2 cepe taiate in jumatate si feliate
2 cati de usturoi tocati
1 vanata mare taiata in doua si feliata
2 cartofi medii feliati subtire
400 gr rosii din conserva
250 gr branza de vaci slaba
50 gr branza feta faramitata
1 ou mare
3 rosii taiate in felii mai groase
1 lingurita de oregano uscat
Cate ½ lingurita scortisoara si condiment „5 arome” (sau nucsoara)
2 frunze de dafin
Sare, piper, un praf de busuioc uscat

Am gasit reteta asta in revista Good Food si am adaptat-o un picutz. A iesit o mancare satioasa si dietetica in acelasi timp pentru ca nu are aproape de loc grasimi.

Lintea, ceapa usturoiul, ierburile si condimentele se pun la fiert cu 3 cani de apa. Se aduc la punctul de fierbere si se lasa acoperite la foc mic 10 minute.
Se adauga conserva de rosii, cartofii si vanata, se asezoneaza cu sare si piper, se acopera si se mai lasa 20 – 25 de minute la foc mic (pana cand lichidul se absoarbe).
Intre timp se amesteca branza de vaci cu feta si ou si se asezoneaza.
Se scot frunzele de dafin din amestecul de legume, se transfera acesta intr-un vas termorezistent, se acopera cu crema de branza iar deasupra se pun feliile de rosii. Se asezoneaza cu piper si busuioc si se da pentru 25 de minute la cuptorul incins – mediu – la 180 de grade.

Advertisements

3 thoughts on “Musaca de legume

  1. Nu inteleg o treaba: de ce ai pus rosiile odata cu cartofii? Se stie doar, ca rosiile impiedica fierberea si cu cat sunt mai fierte in preparate, cu atat devin mai acide.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s