Mini Cordon Bleu

mini cordon bleu photo

4 portii

2 piepti de pui intregi
2 oua
8 felii de sunca
8 felii de cascaval
2 linguri faina
4 linguri de pesmet
100 ml ulei de floarea soarelui
Sare, piper

Pieptii de pui se dezoseaza (daca e cazul), se curata de resturile de piele si minor (asta e fileul acela din interiorul pieptului care are si un cartilaj lunguiet si alb) si se taie in jumatati pe linia sternului. Jumatatile se feliaza orizontal in felii de cca 0,5 cm grosime care se aplatizeaza cu un sucitor (sau chiar cu palma, sau manerul unui cutit mai vanjos) pana obtineti o suprafata relativ dreptunghiulara si egala ca si grosime.

De aici incolo treaba e simpla. Se asezoneaza bucatile de carne, se pune pe fiecare cate o felie de sunca si una de cascaval si se ruleaza cat mai strans. Se da puiul prin amestecul de faina, ou batut si pesmet, apoi din nou prin ou si pesmet (se sigileaza mult mai bine asa) si se prajeste in ulei incins cate 2 – 3 minute pe toate partile.
Se scoate pe servet de hartie pentru a lasa excesul de ulei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s