Tort de fructe fara blat

tort de portocale fara blat photo

3 galbenusuri
250 gr zahar
250 ml zeama de fructe (poate fi din compot) – eu am folosit sucul de la cca. 5 portocale.
zeama de la o lamaie
30 gr de gelatina muiata in 50 ml apa (sau zeama de fructe
300 gr. frisca batuta – fara adaos de zahar
2 plicuri de zahar vanilinat
felii de fruct pentru ornat

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilinat pana se obtine o pasta omogena. Se adauga zeama de fructe, zeama de lamaie si se pune compozitia la foc mic pana da in clocot. Se mai lasa 1 minut apoi se da deoparte. Se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in apa sau zeama de fructe) cat inca e calda compozitia. Se amesteca pana se dizolva gelatina. Cand tot amestecul s-a racit complet se adauga frisca batuta si se amesteca pana la incorporarea completa. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent tapetat cu folie alimentara si ornat pe margini si fund cu felii de fructe. Se da la frigider pentru cateva ore. La servire se rastoarna pe un platou rotund.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s