4 portii
500 gr ciuperci champignon
O ceapa medie
100 gr smantana
6 – 8 felii de toast integral
40 gr unt
125 gr cascaval ras
O mana de patrunjel tocat
O rosie taiata felii
Sare, piper, busuioc uscat
Ulei
Se curata ciupercile si se feliaza. Se caleste ceapa taiata solzisori cca 2 minute. Se adauga ciupercile iar cand isi lasa zeama se adauga smantana. Se mai lasa sa dea unu doua clocote. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga patrunjelul. Se lasa la racorit.
Painea se prajeste usor si se unge cu unt. Apoi se taie cubulete care se aseaza intr-o forma termorezistenta tapetata cu unt.
Se presara jumatate cantitatea de cascaval, se pun ciupercile apoi se presara restul de cascaval peste care se pun feliile de rosii si se presara busuioc uscat.
Se dau la cuptorul incins la 220 grade pentru cca 12 – 15 minute .
Ciuperci gratinate cu cascaval
Advertisements