Dovlecei cu branza la cuptor

dovlecei umpluti cu branza photo

4 portii:

4 dovlecei medii
250 gr branza de vaci
200 gr telemea
100 gr cascaval ras
100 gr smantana
100gr rosii uscate
Sare, piper, busuioc uscat

Dovleceii se taie in doua pe lung, se scobesc de miez cu o lingurita si se pun fara ulei pe gratarul incins cca 3 – 4 minute pe fiecare parte. Dupa ce se racoresc se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se asezoneaza cu sare, piper si busuioc.

Branza de vaci se amesteca cu telemeaua rasa, smantana si rosiile uscate (maruntite). Se asezoneaza dupa gust. Cu acest amestec se umplu dovleceii. Deasupra se presara cascavalul ras si se da tava la cuptorul incins la 200 de grade cca 20 de minute (pana se rumeneste un pic cascavalul).

Se pot servi cu salata sau muraturi.

Advertisements

2 thoughts on “Dovlecei cu branza la cuptor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s