Broccoli cu parmezan si pesmet

brocolli cu parmezan photo

4 portii

800 gr. broccoli spalat si rupt in buchetele
100 gr. parmezan ras
100 gr pesmet
50 gr. unt
Sare, piper

Broccoli se fierbe in apa clocotita si sarata cam 3 – 4 minute (ca sa ramana “al dente”). Dupa ce a fiert se lasa la scurs.
Intr-o tigaie non aderenta se pune pesmetul si se lasa 1 – 2 minute la foc iute, mestecand continuu pana incepe sa se rumeneasca.
Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se adauga parmezanul si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se topeste untul intr-o cratita mai lata, se adauga broccoli si se lasa la calit cca 1 minut, amestecand cu grija astfel ca untul sa “imbrace” toate buchetelele (incercand pe cat posibil sa le pastram cat mai intregi) .
Broccoli se scoate pe un platou sau intr-o salatiera si se amesteca cat inca e fierbinte cu pesmetul cu parmezan.

E bun ca fel de cina cu paine crocanta sau sub forma de garnitura la feluri principale.

Advertisements

One thought on “Broccoli cu parmezan si pesmet

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s