Ciorbita cu varza murata

ciorbita cu varza murata photo

3 -4 portii

200 gr. varza murata maruntita
O ceapa medie
Un morcov
O tija de telina (sau 50 gr. radacina)
Un cartof
50 gr. carnat afumat
250 ml moare de varza
Un ou
2 linguri smantana
20 gr. unt
Sare, piper
Verdeata (patrunjel, marar, cimbru)

Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala de supa se pune untul la incins si se aduga ceapa, morcovul, telina si carnatul afumat taiat rondele. Dupa cca 1 minut se adauga si varza murata, se amesteca bine si se mai lasa la calit inca 2 minute. Se adauga 1 litru si jumatate de apa, se aduce la fierbere si se lasa la foc mediu sa fiarba cca o jumatate de ora. Se adauga cartoful taiat cubulete si moarea de varza si se mai lasa la foc mic cca 20 minute (pana este fiert cartoful). Se adauga verdeata si se asezoneaza dupa gust.
Se drege cu oul baut cu smantana.

(Pentru cei ce nu au facut des aceasta operatiune: dupa ce bateti bine oul cu smantana sa luati din supa fierbinte cate o jumatate de polonic si sa il turnati in amestecul de ou si smantana continuand sa amestecati bine pana ce dresura ajunge la consistenta unui lapte gros. Apoi stingeti focul si varsati incetuc dresul in oala cu ciorba amestecand cu polonicul ca sa se omogenizeze. In felul acesta minimalizati riscul ca oul sa devina papara si smantana sa se imprastie)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s