Salata cu branza si rosii

salata cu rosii si branza photo

Toata lumea o stie de “Caprese”. Dar e foarte buna cu orice branza moale si putin sarata.

4 portii

600 gr mozarella (telemea proaspata)
800 grame rosii (6 rosii marisoare)
2 maini de frunze de busuioc (sau alta verdeata)
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare piper

Branza se feliaza (sau se rupe in bucati daca este rotunda)
Rosiile se feliaza (sau se taie in jumatati daca sunt cherry)
Rosiile si branza se amesteca intr-un bol sau – mai festiv – se aseaza pur si simplu pe un platou si se asezoneaza cu vinegreta facuta din : 1 lingura otet balsamic, 3 linguri de ulei, sare si piper.
La sfarsit se adauga busuiocul (sau alta verdeata proaspata – cimbru, marar, patrunjel) maruntit.
Se poate servi ca atare sau cu paine prajita stropita cu ulei si frecata cu usturoi si un pic de sare.

Advertisements

One thought on “Salata cu branza si rosii

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s