Turtite cu cascaval si ansoa

turtite cu cascaval si ansoa photo

Rapide si gustoase aceste turtite va vor incanta musafirii.

1 portie

125 gr faina
100 gr unt moale
125 gr cascaval ras
50 gr masline fara samburi tocate
50 gr fileuri de ansoa tocate

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta pana se constituie un aluat (nu va dura mult). Acestuia i se da forma unei bile care se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora.

Pe o planseta pudrata cu faina se intind bucati din aluat (mie jumtate din cantitate imi ajunge pentru o tava) intr-o foaie de cca 3 mm din care se decupeaza apoi cu ajutorul unui pahar forme. Se pot si taia forme de patrat, romb sau alte decupaje la alegere. Restul de aluat se lasa la frigider pana ii vine randul la intins ca sa nu se inmoaie excesiv.

Formele astfel obtinute se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la medium (180 grade) timp de 15minute.

Advertisements

2 thoughts on “Turtite cu cascaval si ansoa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s