Varza de Bruxelles cu bacon

varza de bruxelles cu bacon photo

4 portii

 
800 grame de capatani de varza de Bruxelles
200 gr bacon maruntit
200 ml smantana dulce (15%)
150 ml supa de legume
O lingurita de ulei
25 gr unt
O lingura de faina

Se fierbe varza curatata de cotoare si spalata in apa clocotita cu sare pana cand intra usor furculita in ea (sa nu o lasati prea mult ca se desfac frunzulitele de tot). Se lasa la scurs.

Baconul se  caleste la foc iute, timp de 2 – 3 minute, intr-o tigaie (de preferinta non aderenta) cu o lingurita de ulei. Se scoate pe un servetel de hartie.

In vasul in care a fiert varza (asta pentru economie la spalat vase) se pune la topit untul, se adauga faina si dupa ce aceasta s-a incorporat -devine de consistenta unui piure crem- se adauga supa (apa fierbinte la fel de bine), amestecand constant pana dispar cocoloasele apoi se lasa sa dea in clocot. Se micsoreaza flacara la minimum si se adauga smantana dulce. Se asezoneaza. Se adauga baconul si varza si se mai dau 1 – 2 clocote.

Advertisements

4 thoughts on “Varza de Bruxelles cu bacon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s