Turnulete de legume la cuptor

turnulete de legume photo

Pentru 4 portii:

2 vinete medii
2 dovlecei medii
350 gr mozarella sau telemea proaspata
3 rosii medii depielitate
Sare, piper, oregano, busuioc

Vinetele se curata de coaja (eu prefer stil “zebra” pentru ca se tin mai ferm) si se taie in felii de cca 1 cm grosime. Se prajesc fara ulei pe un gratar bine incins. Se asezoneaza cu sare , piper si oregano.

Dovleceii se feliaza pe lung in fasii de cca o.5 cm grosime si se prajesc si ei pe gratarul bine incins. Se asezoneaza.

Mozarella se feliaza subtire , la fel si rosiile decojite. (Pentru a se decoji usor rosiile se cresteaza in cruce la varf si baza si se scufunda pentru 30 de secunde in apa clocotita).

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se cladesc turnulete: cate o felie de vinete, una de mozarella, una de dovlecel (taiata in doua – bucatile puse in paralel) si una de rosie. Se asezoneaza cu sare, piper si busuioc uscat. Se repeta operatiunea. La final se pune deasupra o felie de branza. Se dau la cuptor cateva minute pana se topeste branza.

Inainte de servire se poate presara un pic de verdeata.

Advertisements

2 thoughts on “Turnulete de legume la cuptor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s