Cartofi frantuzesti

cartofi frantuzesti cu salata de sfecla photo

4 portii
6 cartofi
6 oua
150 gr de smantana
Un borcan de iaurt
Sare, piper
Unt pentru uns
Se pun la fiert cartofii in coaja, in apa cu sare. Se fierb ouale 10 minute.
Dupa ce sunt fierti cartofii se racoresc , se decojesc si se taie rondele. La fel si ouale.
Se amesteca smantana cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt se cladesc straturi cartofii, ouale si smantana.
Mie cantitatea asta mi-a ajuns pentru 2 straturi. Se condimenteaza fiecare strat.
Se da vasul la cuptorul incins mediu (180 grade) pentru cca o jumatate de ora.
Merg bine cu sfecla, muraturi, salata… ce vreti si aveti la indemana.

7 thoughts on “Cartofi frantuzesti

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a reply to Marius Marchis Cancel reply