4 portii
6 cartofi
6 oua
150 gr de smantana
Un borcan de iaurt
Sare, piper
Unt pentru uns
Se pun la fiert cartofii in coaja, in apa cu sare. Se fierb ouale 10 minute.
Dupa ce sunt fierti cartofii se racoresc , se decojesc si se taie rondele. La fel si ouale.
Se amesteca smantana cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt se cladesc straturi cartofii, ouale si smantana.
Mie cantitatea asta mi-a ajuns pentru 2 straturi. Se condimenteaza fiecare strat.
Se da vasul la cuptorul incins mediu (180 grade) pentru cca o jumatate de ora.
Merg bine cu sfecla, muraturi, salata… ce vreti si aveti la indemana.
Foarte buni, mai ales la garnitua cu sfecla rosie (mie imi place un pic mai dulce).
De acord.
Nu pui mult, doar deasupra. Dupa ce i-ai scos din cuptor pesmetul face o crusta foarte faina si buuuna!
Da. Aia da !
Eu mai pun si pesmet.
Cu pesmet devin prea seci. Oricum cartofii sug cam tot lichidul, iar noua ne plac mai cremosi…
Pingback: Meniu saptamanal | simplutz