Bruschete cu Kale

bruschete cu Kale photo
…sau o cina delicioasa de toamna.

Kalele sunt funze din familia verzei si fac parte din bogata recolta de toamna. Am dat din intamplare peste un manunchi (multumesc Mihaela) si le-am incorporat intr-un platou de seara – alaturi de conopida cu maioneza, cas, rosii si masline – sub forma de bruschete (asa cum traditional se prepara in Toscana).
Kalele se spala,se curata de tulpinile mai groase (care sunt atoase) si se fierb in apa cu sare (cca 15 – 20 de minute) Se lasa la scurs si se pun pe paine prajita frecata cu usturoi si unsa cu un pic de ulei.
Conopida (cam 300 gr. pentru 2 portii) se fierbe in apa cu sare (cca 10 min), se lasa la scurs si se amesteca cu maioneza (sau maioneza falsa – asa cum am facut eu, din 1 lingura de smantana, o lingurita rasa de mustar, ulei de masline, sare, piper si un pic de zeama de lamaie).
Restul ingredientelor se taie pe platou si se asezoneaza.

In loc de conopida puteti folosi ciuperci, fasole, cartofi, carne, sau orice altceva va pofteste sufletul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s