Orez cu ciuperci

orez cu ciuperci photo
4 portii

500 gr orez integral
1300 ml supa de legume (sau apa si un cub de concentrat de legume)
O mana de frunze de patrunjel
500 gr ciuperci
Un catel de usturoi tocat
O ceapa tocata
30 gr unt ( o lingura de ulei)
25 gr parmezan (optional)
Zeama de lamaie (otet balsamic)
Sare piper
Miez de nuca tocat (optional)

Orezul se pune la fiert cu supa (sau cu apa in care dizolvati un cub de legume) timp de 20 – 25 de minute (sau cat e indicat pe ambalaj).
Intre timp se soteaza in unt (sau ulei) ceapa si usturoiul dupa care se adauga ciupercile maruntite si zeama de lamaie, sare si piper. Se lasa la calit cca 5 – 6 minute.
Cand orezul este fiert se incorporeaza ciupercile, (parmezanul ras – optional) si patrunjelul. Daca orezul este prea dens se poate adauga niste apa (sau smantana lichida). Se asezoneaza cu piper si cu sare (daca este cazul).

In varianta de post se poate adauga o jumatate de cana de miez de nuca tocat. Ii va da o textura aparte.
Bun cu muraturi sau mamaliguta.
Sau si si…

Advertisements

3 thoughts on “Orez cu ciuperci

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s