Salata asortata cu cod si ciuperci

salata cu cod si ciuperci photo
E weekend asa ca am timp pentru o salata sanatoasa si completa.

4 portii

400 gr.file de cod
250 gr.ciuperci champignon
150 gr de salata asortata
2 rosii medii
2 ridichi
O mana de frunze de patrunjel tocate
Seminte de fenicul (sau marar tocat)
O jumatate de lamaie taiata felii.
Ulei de masline
Otet balsamic
Sare
Piper

Pestele se spala, se zvanta si se asezoneaza cu sare, piper si seminte de fenicul (sau marar tocat). De aici incolo voia fiecaruia: se poate praji in tigaie, la gratar sau face la cuptor cu niste felii de lamaie deasupra la 200 de grade timp de 15 – 20 de minute. Eu asa am procedat azi cu el. In orice caz, in toate situatiile nu uitati sa il “masati” cu o minima cantitate de ulei de masline inainte de a-l pune la facut. Cand e gata se desface in bucati.
Ciupercile se curata de pielita exterioara, se taie felii si se calesc in putin ulei de masline, la foc iute 3 – 4 minute. Se asezoneaza cu sare, piper si un strop de otet balsamic.

Se feliaza rosiile si ridichile si se amesteca in salata impreuna cu pestele maruntit si ciupercile calite. Se adauga frunzele de patrunjel tocate.

Vinegreta se face din 3 linguri de ulei de masline la o lingura de otet balsamic, sare si piper dupa gust si se toarna putin inainte de momentul servirii.

Advertisements

One thought on “Salata asortata cu cod si ciuperci

  1. Pingback: Meniu saptamanal | simplutz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s