Supa crema de telina

supa crema de telina photo

3 -4 portii

O radacina de telina medie – cca 1 kg (necuratata)
Un cartof
Sare piper
Verdeata
O lingurita zeama de lamaie (optional)

Se curata telina si se taie cubulete. La fel si cartoful. Se pun legumele la fiert in apa cu sare cat sa fie acoperite. Cand legumele sunt fierte (aproximativ 10 – 12 minute) se iau de pe foc, se mixeaza si se dreg cu sare, piper si zeama de lamaie.

Se servesc cu verdeata presarata si o lingura de smantana (optional).

Pentru cei pretentiosi se pot cali in tigaie si bucatele de kaiser sau sunca si, dupa ce se scurg de uleiul in exces, se pot presara la servire in bolul de supa.

La servire nu uitati de o felie de paine prajita sau de crutoane.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s